Известие

Collapse
No announcement yet.

156-цата пуши и ми предлагат отстраняване на катализатор...?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• 156-цата пуши и ми предлагат отстраняване на катализатор...?

Колата си пропушва яко,не изразходва много масло нито има друг проблем и от сервиза ми препоръчаха да свалим катализатора.
    Въпроса ми е какво ще последва след това , как ще се държи колата и ще бъде ли по-шумна?
    След това заслужава ли си да се сложи нов катализатор или има възможност той да се почисти някак си и пак да се монтира?
    Споменаха ми че се почиствали по някакъв начин.
    Освен това ако сваля катализатора какво да правя с него ... виждам че ги изкупуват,каква цена е добра за него?

Благодаря на всички отговорили предварително
    Alfa Romeo 156 2,4 JTD SW '2001
    140 HP + Chip Tuning -> ex
    Alfa Romeo 159 1,9 JTD SW '2006
    Born to make me happy

ако ти е заминал катализатора доколкото знам газовете ще миришат на развалени яйца
    какво да очакваш?!
    колата ще малко повече,ще гори малко по малко(поне тъка казват)
    аз лично не бих си сложил нов катализатор заради цената,апък и какъв е смисъла?!
    колата може и да е малко по шумна.А да и катализатора се заменя от резонаторно гърне...
    Аlfa156 1.8TS 2000

Comment

Какъв цвят е пушекът? Едва ли е от катализатора
      _______
      146 JTD - ex
      Renault Megane II 1.5 dci - ex

Nissan Qashkai 2.0 CVT - current

Comment

От катализатор няма как да пуши повече.

Ако пушека е черен, то почти сигурно дебиломера е за смяна. Ако обаче е сив или синкав, е значително по-скъпо.
        Volvo XC90 D5 '06
        Alfa Romeo Spider 2.0 '90
        Lancia Ypsilon 1.2 '00

ex Alfa Romeo 156 1.9 JTD SW Distinctive '02
        ex Jeep Grand Cherokee 3.1 TD Limited '00
        ex Alfa Romeo 166 2.4 JTD Q2 '99

Comment

Черен ... цвета на пушека е черен!

Обаче като направихме диагностика на колата НЕ отчете грешки и Дебитомера си работи отлично,освен това колата си е пъргава ... карала съм кола със заминал си дебитомер и мога да усетя разликата.

Пуши когато давам газ , пуши и на градско доста ... но по магистрала пушек може да се появи само ако при изпреварване дам доста рязко газ ... иначе на дълъг път не пуши
          Born to make me happy

Comment

Първоначално публикувано от Bella Покажи съобщение
            Черен ... цвета на пушека е черен!

Обаче като направихме диагностика на колата НЕ отчете грешки и Дебитомера си работи отлично,освен това колата си е пъргава ... карала съм кола със заминал си дебитомер и мога да усетя разликата.

Пуши когато давам газ , пуши и на градско доста ... но по магистрала пушек може да се появи само ако при изпреварване дам доста рязко газ ... иначе на дълъг път не пуши
            Дебитомера НЕ ОТЧИТА ГРЕШКИ. И моята беше така - пъргавка беше, вървеше уж добре, но пушеше и гореше малко повече. Проверяваха колата и дебитомера и при работа на място дебитомера даваша горе-долу правилни показания. При тестове в движение (под товар) се вижда истината. А щом пуши при подаване на газ при потегляне и рязко подаване на газ, това 99% е дебитомер.

Щом като смених дебитомера, нещата заспаха. А разликата с леко тръгнал дебитомер е много трудно да се усети. Забележима разлика има само когато дебитомера тотално не работи.
            Last edited by pinko; d.m.y г., 13:32.
            Volvo XC90 D5 '06
            Lancia Ypsilon 1.2 '00

Comment

Благодаря ти!

Утре ще я карам да сменим една биалетка и за сега няма да пипам катализатора, но ще говоря с тях за Дебитомера.

Значи казваш трябва да се направи тест на колата когато тя е на ход ?
              Born to make me happy

Comment

.

[QUOTE=Bella;311071]Колата си пропушва яко,не изразходва много масло нито има друг проблем и от сервиза ми препоръчаха да свалим катализатора.
                Въпроса ми е какво ще последва след това , как ще се държи колата и ще бъде ли по-шумна?
                След това заслужава ли си да се сложи нов катализатор или има възможност той да се почисти някак си и пак да се монтира?
                Споменаха ми че се почиствали по някакъв начин.
                Освен това ако сваля катализатора какво да правя с него ... виждам че ги изкупуват,каква цена е добра за него?

Благодаря на всички отговорили предварително [/QUOTE

и моята беше така виж под капака на клапаните има една цедка за картерните газове занесия на ултразвук да ти я изчистят и би трябвало да се оправи

Comment

А не е ли вероятно пушенето да е от чипа?

Comment

Първоначално публикувано от spe4elist Покажи съобщение
                    А не е ли вероятно пушенето да е от чипа?

Има такава вероятност , още в самото начало ми споменаха че в чипа може да е причината.
                    Born to make me happy

Comment

Има такава вероятност , още в самото начало ми споменаха че в чипа може да е причината.
                      Ами ако колата се е засилила доста след чипа и реално само пушенето е разликата.... А катализатора може пак да го махнеш. То не пречи
                      _______
                      146 JTD - ex

Comment

Първоначално публикувано от trustworthy Покажи съобщение
                        Ами ако колата се е засилила доста след чипа и реално само пушенето е разликата.... А катализатора може пак да го махнеш. То не пречи
                        Всичко това е възможно,но аз самата нямам необходимите познания а тука на "майстори" не е за доверяване много много ...
                        Проблема е в това че имам пътуване зад граница и там с тази пушилка ще отнеса някоя яка глоба
                        Born to make me happy

Comment

Всичко това е възможно,но аз самата нямам необходимите познания а тука на "майстори" не е за доверяване много много ...
                          Проблема е в това че имам пътуване зад граница и там с тази пушилка ще отнеса някоя яка глоба
                          Не знам къде са те чипвали, но най-лесно е да отидеш при тунерите ти и да ги помолиш да ти върнат предишните настройки. После покарай малко и ще стане ясно дали в 'чипа' е причината
                          _______
                          146 JTD - ex

Comment

Не знам къде са те чипвали, но най-лесно е да отидеш при тунерите ти и да ги помолиш да ти върнат предишните настройки. После покарай малко и ще стане ясно дали в 'чипа' е причината
                            Чипвана е в Италия и не ми се иска тукашните " специалисти " да ми пипат колата ... не ме тревожи нищо друго овен евентуалната глоба заради пушека , това е
                            Born to make me happy

Comment

Чипвана е в Италия и не ми се иска тукашните " специалисти " да ми пипат колата ... не ме тревожи нищо друго овен евентуалната глоба заради пушека , това е

Е тя твоята работа е хем сърби, хем боли...

Но италианските чипове по принцип са пушливи. Сложи си чип на Блек Ейнджълс и ще се оправи. Много даже са си хубави българските чипове, пък и във всички случаи ще са по-модерни от твоя. Моята с нов дебитомер и чип изобщо не пуши.
                              Volvo XC90 D5 '06
                              Lancia Ypsilon 1.2 '00

Comment

Working...
                              X